Kelderafdichting / Injecteren

Kelderafdichting / Injecteren

Naast betonrenovatie en conservatie, is het realiseren van kelderafdichtingen door middel van injecteren of het aanleggen van een compleet saneringssysteem om de vochthuishouding te reguleren ook mogelijk.

Kelderafdichtingen door middel van een saneringssysteem

Dit type systemen zijn capillair actief, damp-open, warmte-isolerend en sulfaatbestendig. Tevens is de mortel in een aantal lichte kleuren te verkrijgen of af te werken met speciale coatings die geen afbreuk doen aan het systeem. De muren en vloer kunnen in een handeling tot circa 50 mm laagdikte worden aangebracht, waardoor de ondergrond in een handeling uit te vullen is. Dit heeft als voordeel dat het niet meer nodig is om meerdere lagen over elkaar heen aan te brengen.

Kelderafdichtingen door middel van injecteren

Injecteren met vloeistoffen of kristallen wordt meestal toegepast om het beton waterdicht te maken en te beschermen tegen optrekkend vocht uit de grond. Daarnaast kunnen betoninjecties voor een kelderafdichting zorgen waardoor de lekkende kelder tot het verleden behoort. Bovendien is het mogelijk om beton constructief te injecteren, bijvoorbeeld bij het herstellen van een betonconstructie.

Meer informatie? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan.